01.01.2015

App MEVACO już online

Ponad 12 milionów mieszkańców Niemiec korzysta już z aplikacji App. Jak wynika z ankiety przeprowadzonej przez firmę Statista, nie rozrywka i gry są najczęściej wyszukiwane, lecz informacje i prezentacje (28 procent użytkowania). Firma MEVACO, wprowadzając nową aplikację App, wspiera tę tendencję: po pierwsze aplikacja daje możliwość obejrzenia produktów MEVACO w skali 1:1, a po drugie zawiera cały katalog MEVACO w wielu językach.

„Aplikacje App upraszczają życie“, twierdzi Astrid Ehm, kierownik ds. komunikacji firmy MEVACO. „Dlatego w przypadku naszej nowej aplikacji chodzi przede wszystkim o ułatwienie pracy naszym Klientom. W tym celu stworzyliśmy MEVACO Originals.“ Dzięki niej architekci i wykonawcy mogą zaprezentować swoim Klientom 186 zdjęć siatek cięto-ciągnionych, blach perforowanych, siatek plecionych i siatek zgrzewanych jak oryginalne wzory. Wielkość zdjęć odpowiada niemal wielkości dotychczasowych próbek i wynosi 160 x 250 mm. „Próbka metalu może ważyć nawet do 300 g“, wyjaśnia Astrid Ehm. „Architekt lub wykonawca, przynosząc kilkanaście próbek do Klienta w celu ich zaprezentowania, musi się nieźle nadźwigać. Dlatego wybiera tylko niektóre próbki. Dzięki aplikacji MEVACO Originals nie jest to już konieczne. Teraz zawsze ma przy sobie zdjęcia wszystkich produktów w skali 1:1, które może pokazać zarówno w pionie, jak i w poziomie. W ten sposób korzysta on z najlepszych możliwości prezentacji.“
Aplikacja MEVACO posiada funkcję szybkiego wyszukiwania. Tutaj produkty wyświetlane są w kolejności alfabetycznej. Dzięki połączeniu z odpowiednim zdjęciem, produkt w ciągu kilku sekund wyświetlany jest na ekranie. „To znacznie ułatwia prezentację i czyni ją przyjazną dla użytkownika“, mówi Astrid Ehm. „Poza tym wszystkie zdjęcia artykułów połączone są z produktami w Shop-Online. W ten sposób zarejestrowani Klienci mogą od razu dowiedzieć się o cenę, materiały i czas dostawy, a także złożyć zamówienie.“ W połączeniu z szybką dostawą - nawet w przypadku zamówienia tylko jednej sztuki – spełniamy życzenia Klientów w wygodny dla nich sposób. Ponadto na stronie aplikacji oferujemy aktualne katalogi MEVACO w języku polskim, angielskim, niemieckim, francuskim, włoskim i węgierskim. Darmową aplikację MEVACO można pobrać z Apple App-Store, bezpośrednio na iPad lub przez iTunes. Poza tym aplikację można załadować na stronie internetowej MEVACO pod linkiem www.mevaco.pl/mevaco-app.