01.05.2014

PO PROSTU PEŁNA DOSTĘPNOŚĆ- potencjał oszczędności w kontekście prowadzenia magazynu

MEVACO wprowadza w życie nowy model komunikacji z Klientami pod hasłem PROSTA MISJA. PROSTA MISJA jest dopracowanym w każdym szczególe programem, którego zadaniem jest uświadomienie Klientom z branży metalowej korzyści płynących ze współpracy z MEVACO. Różnorodne usługi, które są konsekwentnie realizowane przez MEVACO, ułatwiają pracę Klientom, rzemieślnikom branży metalowej. W czwartym punkcie 8-punktowego programu ułatwień „PO PROSTU PEŁNA DOSTĘPNOŚĆ“ chodzi o oszczędności dotyczące prowadzenia magazynu.

Firmy branży metalowej często nie wiedzą, jak będzie kształtować się ilość wpływających zleceń. Dlatego dostawy indywidualnie wykonywanych blach perforowanych i różnego rodzaju siatek, w tym siatek cięto-ciągnionych, warto oprzeć na systemie produkcji na zamówienie. Jeżeli dotychczas przyjętą praktyką było zamawianie do magazynu standardowych modeli, a następnie dopasowywanie ich do potrzeb konkretnych Klientów, współpraca z MEVACO w oparciu o produkcję na indywidualne zamówienie umożliwia poprawienie płynności. Zamiast magazynować towary, w MEVACO można bez problemu obejrzeć online wszystkie niezbędne specyfikacje produktów, dokonać właściwego wyboru i sporządzić ofertę uwzględniającą całkowitą cenę. Oczywiście równie łatwe jest uzyskanie potrzebnych informacji przez telefon. Niezwykłe jest to, że MEVACO gwarantuje wysyłkę zamówionych i wyprodukowanych na indywidualne zamówienie towarów po upływie maksymalnie 4 dni – do Klienta lub bezpośrednio na budowę. W związku z tym firmy nie muszą prowadzić własnego magazynu – w przypadku współpracy z MEVACO produkty na zamówienie są dostępne równie szybko przy jednoczesnym wyeliminowaniu kosztów magazynowych i administracyjnych. Dlaczego więc nie pozwolić sobie na prawdziwą swobodę działania, zamawiając wszelkie materiały lub produkty dopiero wtedy, gdy są one rzeczywiście potrzebne?

MEVACO od dawna zajmuje się upraszczaniem procedur i ułatwianiem pracy swoim Klientom. W ramach projektu PROSTA MISJA przedsiębiorstwo opracowało 8-punktowy program ułatwień. Zawiera on najważniejsze informacje na temat systemu uproszczeń oferowanych przez MEVACO. Koncentrujemy się nie tylko na pełnej dostępności, ale także na wyjątkowo zróżnicowanej, wielowariantowej palecie produktów. Wszystkie procesy – od momentu zakupu, poprzez produkcję, aż po dystrybucję i wysyłkę towarów – są nastawione na szybkie wytworzenie elementów na indywidualne zamówienie. Każdy wariant jest dostępny nawet w przypadku zamówienia tylko 1 sztuki. Firmy branży metalowej nie ponoszą dzięki temu przede wszystkim kosztów wynikających z utrzymywania własnego magazynu ani związanych z tym kosztów administracyjnych.