01.08.2014

Po prostu większy wybór! Nowy katalog MEVACO.

Korzystanie z nowego katalogu MEVACO jest bardzo łatwe: po prostu rozłóż, przeczytaj, znajdź i zamów. MEVACO chce ułatwić pracę swoim Klientom. Dzięki nowemu katalogowi Klienci mogą szybko odszukać dokładnie taki produkt, jakiego potrzebują - siatki cięto-ciągnione, blachy perforowane, siatki plecione lub zgrzewane. Jako jeden z wiodących w Europie producentów i dystrybutorów siatek cięto-ciągnionych i blach perforowanych MEVACO w nowym katalogu stawia na pierwszym miejscu swoje motto „fascynujące + proste“.

Nowy katalog MEVACO jest praktyczny, poręczny i nowoczesny.
Wyjątkowo łatwe korzystanie z katalogu, przejrzysty i zrozumiały sposób prezentacji właściwości produktów oraz usług oferowanych w ramach serwisu ułatwia Klientom wyszukiwanie, gwarantuje uzyskanie pełnej informacji o produktach i umożliwia skonfigurowanie produktu na zamówienie. Dyrektor Sprzedaży na Europę, Ägidius Jung, jest dumny z nowego katalogu: “Wszystkie produkty i usługi zostały zaprezentowane w bardzo przejrzysty sposób, wyraźnie z myślą o komforcie użytkowników katalogu i stanowią wierne odzwierciedlenie niezwykle bogatej oferty MEVACO. Realizację obietnicy prostych rozwiązań, złożonej Klientom przez firmę MEVACO, można dostrzec również w oprawie graficznej i łatwości korzystania z nowego katalogu.“

Poprawa jakości dzięki opiniom Klientów
Zanim nowy katalog MEVACO trafił do druku, został przetestowany przez Klientów pod kątem oprawy graficznej, zawartości, przydatności i struktury. „Chcieliśmy dowiedzieć się, czy Klienci tak samo postrzegają naszą koncepcję zastosowania w katalogu prostych rozwiązań“, wyjaśnia Ägidius Jung. Opinie Klientów oraz ich sugestie zostały potraktowane bardzo poważnie i uwzględnione w katalogu. „Przecież katalog jest adresowany do Klientów, a nie do nas samych“. Łatwość pracy z katalogiem w formacie A4 przejawia się już w przyjaznym dla użytkownika wprowadzeniu na rozkładanej stronie okładki. Zamieszczono tam najważniejsze informacje na temat stron z produktami, co pozwala szybko i łatwo zorientować się w strukturze katalogu. Rozkładana część może pełnić również rolę praktycznej zakładki.

Zdjęcia produktów wykonane są, podobnie jak w poprzedniej edycji katalogu, w skali 1:1. Tym razem katalog zawiera jednak jeszcze więcej zdjęć z przykładami zastosowania produktów w powiększeniu wraz z numerem strony, na której są one prezentowane. Inspirujące możliwości zastosowania przedstawione są z różnej perspektywy i w dużym formacie.

Szybki dostęp do odpowiedniego produktu i przydatnych porad
Dzięki indeksowi można przejść bezpośrednio do właściwej kategorii produktów oraz do kolejnych tematów. Instrukcje umożliwiające użytkownikowi skonfigurowanie produktu na zamówienie są proste, przejrzyste i wyraźne. Dużym ułatwieniem dla Klientów jest nowy element katalogu: jasne i zrozumiałe porady dotyczące dalszej obróbki produktów wraz ze zdjęciami i danymi technicznymi. Również porady dotyczące zastosowania pozwalają szybko zorientować się, który produkt będzie w danym przypadku najlepszy, np. siatki cięto-ciągnione ze względu na przepuszczalność powietrza i światła doskonale sprawdzają się w miejscach wymagających odpowiedniego zacienienia. Porady dotyczące wykończenia, dalszej obróbki, zaginania, cięcia, jak również łączenia siatek cięto-ciągnionych na styk lub na zakładkę stanowią dla wykonawców cenne wskazówki, które usprawniają ich pracę. W przypadku blach perforowanych dostępne są między innymi porady dotyczące dalszej obróbki, cynkowania ogniowego i malowania proszkowego.

Nowy katalog jest dostosowany do inicjatywy PROSTA MISJA.
Nowy katalog MEVACO zatytułowany „Po prostu większy wybór“ idealnie pasuje do aktualnego modelu komunikacji między MEVACO a Klientami firmy, czyli do PROSTEJ MISJI. To inicjatywa podjęta z myślą o zakładach obróbki metalu. PROSTA MISJA to 8-punktowy program ułatwień adresowanych do firm branży metalowej w oparciu o doskonały serwis i usługi oferowane przez firmę MEVACO. Zamówienia od 1 sztuki, natychmiastowa informacja o cenie końcowej, wysyłka produktów na zamówienie w ciągu maksymalnie 4 dni oraz szeroki asortyment próbek – PROSTA MISJA dowodzi, że MEVACO stawia zadowolenie Klientów na pierwszym miejscu. Taka filozofia firmy znajduje odbicie również w nowym katalogu.