01.10.2014

PO PROSTU SKUTECZNOŚĆ – PO PROSTU MEVACO

MEVACO, producentowi i dostawcy blach perforowanych i siatek cięto-ciągnionych, zależy na wspieraniu firm branży metalowej, aby mogły one realizować zamówienia zgodnie z indywidualnymi wymaganiami swoich Klientów. MEVACO pragnie, aby dzięki stworzonej na początku 2014 roku PROSTEJ MISJI – inicjatywy dla firm branży metalowej – Klienci odnosili więcej sukcesów. W 2015 roku firma będzie kontynuować i udoskonalać „prostą” współpracę z Klientami. Produkty z branży metalowej można łatwo zastąpić innymi, ale poziom usług serwisowych może być bardzo zróżnicowany w poszczególnych firmach. Dlatego strategia MEVACO koncentruje się na dostępności oraz na szerokim asortymencie produktów. Wszystkie procesy – od produkcji po dystrybucję – są nastawione na szybką realizację indywidualnych zamówień. MEVACO produkuje dokładnie według wskazówek Klienta, dotyczy to również pojedynczych artykułów. Ponadto Klient nie musi czekać tygodniami na realizację zamówienia. Firma gwarantuje, że towar zostanie wysłany najpóźniej w ciągu 4 dni. Dzięki indywidualnemu podejściu i gwarancji szybkiej realizacji zamówienia Klient może skupić się na swojej pracy i odnosić w niej sukcesy.

Oszczędność czasu i kosztów oraz możliwośc skoncentrowania się na tym, co istotne, mianowicie na optymalnym spełnianiu życzeń Klientów, odgrywają ogromną rolę w pracy firm branży metalowej. Poza indywidualnym charakterem produktu duże znaczenie dla Klientów ma również czas. Dzisiaj nikt nie chce czekać 6 tygodni na zamówiony towar – to stanowczo za długo.
Klienci chcą otrzymać produkt dostosowany do ich indywidualnych potrzeb i oczekują szybkiej realizacji zamówienia – oczywiście bez zbędnych komplikacji. Dlatego motywem przewodnim MEVACO jest hasło „Fascynujące + Proste“. MEVACO stale rozwija ideę tego zobowiązania, to znaczy oferuje firmom z branży metalowej kolejne ułatwienia. Dlatego w tym roku firma MEVACO wdrożyła w życie inicjatywę dla firm branży metalowej, PROSTĄ MISJĘ. PROSTA MISJA to szczegółowo opracowany program, który firmom branży metalowej ukazuje korzyści płynące ze współpracy z MEVACO – serwis i usługi ułatwiają im codzienną pracę. Kwintesencją PROSTEJ MISJI jest 8-punktowy program ułatwień z konkretnymi korzyściami dla Klientów. Na stronie internetowej MEVACO www.mevaco.pl przedtawiono wszystkie 8 punktów.
Bardzo ważna dla MEVACO jest znajomość potrzeb Klientów. Ägidius Jung, Dyrektor Handlowy na Europę, jest przekonany: „Tylko jeżeli naprawę rozumiemy Klientów oraz procesy zachodzące w ich firmach, możemy kształtować i rozwijać z myślą o przyszłości model działania naszej firmy, nasze produkty, serwis oraz usługi. Dlatego chcemy prowadzić dialog z Klientami i wzmocnić współpracę opartą na partnerstwie, a ostatecznie doprowadzić do odnoszenia przez nich większych sukcesów. W 2015 roku nadal będziemy optymalizować nasze procesy, aby w przyszłości realizacja życzeń Klientów miała jeszcze bardziej indywidualny charakter, była jeszcze szybsza i łatwiejsza.”